Jag tycker det ser trevligt ut när salladens färger ligger nära varandra i kulör. Här är en med röda (nästan i alla fall) ingredienser. Det finns olika röda sallader att välja på. Själv hittade jag inte rosésallad, utan tog rödkål istället. Vi hoppade även över mozzarellan, då vi åt salladen till pastagratäng med 4 olika ostar i...
Röd sallad med rostade nötter 4-6 pers.
Röd sallad med rostade nötter 4-6 pers.
1 lollo rosso-huvud, skuren i mindre bitar
1 rosésalladhuvud, skuren riven i mindre bitar
1 rödlök, i skivor
3 rostade paprikahalvor, i strimlor
1 kruka röd basilika, strimlade
1 kula mozzarella, i skivor eller bitar
1 liten burk kalamataoliver
½ dl pinjenötter
½ dl hackade hasselnötter
½ dl solroskärnor
ca 2 msk olivolja
flingsalt
ett par varv med svartpepparkvarnen
1 rosésalladhuvud, skuren riven i mindre bitar
1 rödlök, i skivor
3 rostade paprikahalvor, i strimlor
1 kruka röd basilika, strimlade
1 kula mozzarella, i skivor eller bitar
1 liten burk kalamataoliver
½ dl pinjenötter
½ dl hackade hasselnötter
½ dl solroskärnor
ca 2 msk olivolja
flingsalt
ett par varv med svartpepparkvarnen
Rosta nötter och kärnor i en torr stekpanna tills pinjenötterna fått färg.
Blanda alla grönsaker, mozzarella, ringla över olja och krydda med salt & peppar. Strö över nötterna.
Blanda alla grönsaker, mozzarella, ringla över olja och krydda med salt & peppar. Strö över nötterna.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.