Köttfärs... köttfärs... köttfärs...

10/15/2009


Med barn i huset så blir det mycket köttfärsrätter och då får man försöka variera sig. Här är en variation på den klassiska köttfärslimpan med smak av medelhavet. Och vad passar bättre en ruskig höstdag än att drömma sig bort till ett varmare ställe ☼.

Köttfärslimpa med grönsaker

400 g nötfärs
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
½ burk soltorkade tomater i strimlor
1 dl urkärnade kalamata oliver
1 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 riven morot
1 dl färsk basilika, hackad

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Blanda efter en liten stund ned övriga ingredienser. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnform eller i en smord brödform. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Servera med tex en tomatsallad eller Potatisklyftor och matyougurt smaksatt med pressad vitlök.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.