Citruskyckling

10/27/2009



Eftersom jag är sponsrad av Guldfågeln så får vi de finaste kycklingfiléerna. Nja, inte riktigt, men min väninna som arbetar med miljö och kvalitet hos dem förser mig med kyckling. Så idag blev det en citrusfrisk fågel :-)

Citruskyckling, 4 pers.
4 kycklingfiléer, delade i mindre bitar
1 tsk salt
1 apelsin, rivet skal och saften
1 lime, rivet skal och saften
2 dl crème fraiche
1 msk konc kycklingfond
1 tsk soja
1 msk honung
1-2 tsk sambal oelek

Bryn kycklingen i en stekpanna eller gryta. Salta.Vispa ihop crème fraiche med fruktskal, fruktsaft, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek. Slå såsen över kycklingen och låt koka i 5-10 minuter (beroende på storleken på kycklingbitarna.
Servera med lättstekta grönsaker, som idag bestod av vitkål, rödkål, sockerärtor, paprika och salladslök. Och till barnen blev det även bulgur.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.