Fisk med vitvinssås
10/28/2009
Idag åt vi fisk igen. Det är så gott när man har fina filéer som man bara smörsteker och sedan en god sås till. Jag har aldrig riktigt gillat vitvinssås, men den här tycker jag är riktigt god. Det tar en liten stund att koka den men under tiden kan man koka potatis eller vad man nu vill ha till. Fisken steker sig ju nästan själv ;-)
Fiskfilé med vitvinssås
600-800 g gös- eller abborrefilé
smör att steka i (allt annat går bort...)
salt & vitpeppar
smör att steka i (allt annat går bort...)
salt & vitpeppar
2 dl vittvin
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
½ citron, saften + lite rivet skal
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
½ citron, saften + lite rivet skal
2 palsternackor
8 potatisar
ca 25 g smör
salt &vitpeppar
ca 1½ dl mjölk
½ dl créme fraiche
1 liten vitlöksklyfta, riven
Blanda vin, mjölk, grädde, buljongtärning, citron saft och lite citronskal. Koka ihop tills ca hälften återstår. Red eventuellt med maizenamjöl om tjockare sås önskas.
8 potatisar
ca 25 g smör
salt &vitpeppar
ca 1½ dl mjölk
½ dl créme fraiche
1 liten vitlöksklyfta, riven
Blanda vin, mjölk, grädde, buljongtärning, citron saft och lite citronskal. Koka ihop tills ca hälften återstår. Red eventuellt med maizenamjöl om tjockare sås önskas.
Koka potatisen och palsternackan mjuk. Mosa/mixa sedan dem med smör, mjölk och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar samt vitlök. Smaksätt med persilja om en grönare puré önskas.
Stek fisken i smör och krydda. Servera med vitvinssåsen, potatispuré och grönsaker.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.