Choklad ♥
10/14/2009
Ett vinnande recept! En tjej fick en SM-seger med detta recept på kladdkaka. Och när man bakat och njuter av den förstår man varför...
Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
100 g smör
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
100 g smör
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad (jag bytte dock denna mot mörk choklad 70 %)
1 tsk honung
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad (jag bytte dock denna mot mörk choklad 70 %)
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned de torra ingredienserna. Smält smöret och rör ned i smeten. Häll den sedan i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite kladdig, stelnar lite när den svalnat. Låt kakan svalna (annars blir det ett Oops!) när du brer på fudgen...
Stöt kanelstänger och kardemummakärnor lätt i en mortel. Koka upp kryddorna tillsammans med grädde och honung. Ta kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen är slät. Bred den över kakan. Låt stela i kylen. Servera med vispad grädde eller glass.
Och glöm inte att njuta!
Jag blir lika glatt överraskad och förvånad varje gång jag hittar kladdkakereceptet på en matblogg! Att så många tar sig tid att testar den och framförallt att många verkar tycka om den är superkul! Fin blogg du har förresten! :)