Keso så gott, så nyttigt och så användbart.

10/20/2009




De här bullarna bli härligt saftiga och så klart perfekta för att ta med på utflykter. Eller bara njutas av hemma nybakade med en kopp te när man tänt lite ljus i höstmörkret.

Jag tyckte tidigare det var svårt att få fluffiga bullar, men det var fram tills jag slutade bry mig om formen på den. Håller man på att rulla dem för att få fin form, så arbetar man lätt den jästa degen för länge. Så strunt i formen. Vem har sagt att bullar måste vara runda?

Morotsbullar med keso, 16-20 st
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk rapsolja

4 dl finriven morot
250g keso, en liten burk
4 dl grahamsmjöl
13-14 dl vetemjöl

Lös jästen i den ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och det mesta av vetemjölet. Arbeta med elvispensdegkrokar el i maskin i ca 5 minuter. Jäs under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och platta ut den lätt. Dela i 2 längder och sedan vardera längd i 8-10 bitar. Lägg bitarna på en pappersklädd plåt. Jäs i ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225° under tiden. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna på galler. Bryt isär bullarna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.