Rågrutor

10/27/2009




Idag skulle vi iväg på eftermiddagen och äta mellis, så då passade vi på att baka lite bröd att ta med oss. Och långpannebröd är så bra för då slipper man tänka på att försöka få fin form på brödet. Det är bara att trycka ut det direkt i långpannan, så kan det bara jäsa uppåt.

Rågrutor
50g jäst
½ dl olja
5 dl ljummen vatten
1 msk sirap
2 tsk salt
7 dl rågflingor
4 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

Blanda jästen med vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i maskin (eller med elvispen degkrokar) i 5 minuter. Jäs övertäckt i 30 min. Tryck ut degen direkt på en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Det går bra med en vanlig långpanna också, men brödet blir inte lika tjockt då. Skär i rutor ca 6x6 cm. Jäs övertäckt ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugn i 15-20 minuter.

1 kommentarer:

  1. Jaha då har man skrivit av ett brödrecept i hopp om att bli duktigare... Nej men man blir så sugen:)
    Tack på förhand /Lena

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.