Äppel päppel...
10/16/2009
Jag har ett gammalt recept på en äppelkaka som har hängt med i många år. Kakan blir så där härligt saftig. Man ska använda en lite större form så den inte blir för tjock och så att det ryms många äppelbitar.
Äppelkaka
125 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
3-4 medelstora äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Rör smöret pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölken. Häll smeten i formen. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ned dem i smeten tätt intill varandra. Strö över sockret blandat med kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera kakan ljummen med hemmagjord vaniljsås.
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
3-4 medelstora äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Rör smöret pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölken. Häll smeten i formen. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ned dem i smeten tätt intill varandra. Strö över sockret blandat med kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera kakan ljummen med hemmagjord vaniljsås.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.