Grillad paprika en riktigt söt sak
10/22/2009
Älskar grillad paprika. Ja, jag vet att jag älskar mycket mat. Men just när man grillar paprikan och dess smak och sötma kommer fram. Mmmm... Gör en hel plåt och spara det du inte använder i en burk i kylen med lite olja över. Ta fram och gör en sås eller ha med lite i salladen. Gott till en lite salt chèvre!
Grillad paprika i ugn
6 (minst) paprikor, röd och/eller gul
Sätt ugnen på 250°. Dela paprikorna i halvor och kärna ur. Lägg dem på en pappersklädd ugnsplåt med skinnsidan uppåt. Rosta paprikan i ca 20 minuter, tills skalet blivit svart-bubbligt. Stapla dem på varandra och dra av det svarta skalet med en kniv när de svalnat.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.