Haft besök och har inte tid att laga mat...
10/26/2009
Nästa gång du funderar på att servera dina barn färdiga köttbullar, så prova detta receptet! Det kan inte bli enklare. Man kan rulla små köttbullar, men smidigast är att göra en stor biff och dela i bitar. Jag lovar barnen kommer äta. Själv vill jag gärna ha ugnsrostade grönsaker till eller potatis och pressgurka, men barnen vill helst ha pasta. Och gillar man inte tomaterna i såsen, så lägg i lite lingonsylt eller stekt lök.
Färsbiff600g nötfärs
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1 ask cocktailtomater i halvor (eller 3-4 stora)
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1 ask cocktailtomater i halvor (eller 3-4 stora)
Rör ut potatismjölet i mjölken och blanda sedan med färs. Salta och peppra. Platta ut färsen till en stor biff som täcker hela botten på stekpannan och stek ca 4-5 min. Dela biffen i 4 bitar, vänd och stek ytterligare 4-5 min. Tillsätt soyan blandad med grädden och tomathalvorna. Låt småkoka någon minut.
Vilken tacksam vardagsrätt! Den här ska jag laga snart!