I ett av programmen "Du är vad du äter" så slänger Anna Skipper ut ett Start-paket genom fönstret och säger att det är kaksmulor. Och det är det väl nästan, i alla fall lika sött. Men nu gillar jag så där crunchig müsli, men den behöver inte vara så söt. Det blir sött av frukten man har i, färsk eller torkad. Så när jag gör den här müslin kramar jag grynen så det blir stora crunchiga bitar. Och varför inte låta barnen göra sin egen müsli? Finns i alla fall en liten kille här som skriver under på att det är jättekul.
Kokosmüsli
5 dl fiberhavregryn
5 dl dinkel-/rågflingor
100 g valfria hackade nötter (mandel, hasselnötter, valnötter, naturella cashewnötter)
2 dl solros-/pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrö
1 dl råsocker el. ½ dl honung
2 dl vatten (ljummet om du tar honung)
½ dl neutral olja
Ev. 2 dl torkad frukt
5 dl dinkel-/rågflingor
100 g valfria hackade nötter (mandel, hasselnötter, valnötter, naturella cashewnötter)
2 dl solros-/pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrö
1 dl råsocker el. ½ dl honung
2 dl vatten (ljummet om du tar honung)
½ dl neutral olja
Ev. 2 dl torkad frukt
Sätt ugnen på 175°. Blanda allt utom vätskorna på en långpanna utan papper, men vill du söta med honung så lös den i vattnet. Blanda vattnet med oljan och stänk över grynen. Krama sedan in vätskan i grynen så det blir klumpar. Det gör inget om det blir stora bitar, de faller delvis sönder sen. Grädda i 30 minuter. Vänd 2-3 gånger under tiden så müslin inte bränns. Låt svalna innan du blandar den med torkad frukt.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.