Mitt första recept på min blogg.
10/14/2009
Nu när jag startat en blogg får jag väl helt enkelt mitt första inlägg bli dagens frukost. Inget skrovmål, men intogs kl. 13 (pga nattjobb) då aptiten inte riktigt hunnit infinna sig ännu. Naturell yoghurt, pepparkaksmüsli, äpplen från trädgården och färskpressad äppeljuice.
Pepparkaksmüsli
6 dl havregryn
1dl sesamfrön
½ dl råsocker
1 dl solroskärnor/pumpakärnor
1-2 msk pepparkakskrydda (lika delar kanel, ingefära & nejlika)
½ tsk salt
1 dl vatten
½ dl rapsolja
½ dl krossade linfrön
½ dl hackade nötter
1 dl russin
6 dl havregryn
1dl sesamfrön
½ dl råsocker
1 dl solroskärnor/pumpakärnor
1-2 msk pepparkakskrydda (lika delar kanel, ingefära & nejlika)
½ tsk salt
1 dl vatten
½ dl rapsolja
½ dl krossade linfrön
½ dl hackade nötter
1 dl russin
Sätt ugnen på 175°.Blanda alla torra ingredienser utom russinen på en ugnsplåt. Blanda vatten och olja, häll över och krama in vätskan i grynen. Rosta i ugnen i 30 min. Vänd runt ett par gånger under tiden.Låt svalna och blanda ned russinen.
Müslin är jättegod att äta med äpplen i karamellig sås och glass.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.