Tjejerna på lunch

10/20/2009


Och vad passar då bättre om inte en sallad med friska smaker och lite god medelhavs chark till det. (På bilden har jag använt borlottibönor, men det är godare med svarta)

Bulgursallad med fetaost och frisk sås, 4 pers. el. 6 förrätter
1 dl okokt bulgur (kokas med 2 dl vatten)
½ paket/burk svarta små bönor
1 paket/påse ruccola (70-100 g)
1 blodgrape, skalas och klyftorna filéas
2 gröna kiwi, skalas och skärs i halvmånar
200 g fetaost


Dressing:1 msk söt senap
½ msk fransk senap
saft av ½ lime
4 msk rapsolja
salt & peppar

Koka bulgur och låt svalna. Blanda sedan med bönor, ruccola, grape, kiwi och fetaost. Lägg upp på 4 eller 6 tallrikar.
Ingredienserna till såsen vispas ihop till en slät dressing. Ringla den över salladen på tallrikarna. Servera med tunna skivor av lufttorkad skinka, chorizo eller bresaola.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.