Tjejerna på lunch
10/20/2009
Och vad passar då bättre om inte en sallad med friska smaker och lite god medelhavs chark till det. (På bilden har jag använt borlottibönor, men det är godare med svarta)
Bulgursallad med fetaost och frisk sås, 4 pers. el. 6 förrätter
1 dl okokt bulgur (kokas med 2 dl vatten)
½ paket/burk svarta små bönor
1 paket/påse ruccola (70-100 g)
1 blodgrape, skalas och klyftorna filéas
2 gröna kiwi, skalas och skärs i halvmånar
200 g fetaost
Dressing:1 msk söt senap
½ msk fransk senap
saft av ½ lime
4 msk rapsolja
salt & peppar
½ paket/burk svarta små bönor
1 paket/påse ruccola (70-100 g)
1 blodgrape, skalas och klyftorna filéas
2 gröna kiwi, skalas och skärs i halvmånar
200 g fetaost
Dressing:1 msk söt senap
½ msk fransk senap
saft av ½ lime
4 msk rapsolja
salt & peppar
Koka bulgur och låt svalna. Blanda sedan med bönor, ruccola, grape, kiwi och fetaost. Lägg upp på 4 eller 6 tallrikar.
Ingredienserna till såsen vispas ihop till en slät dressing. Ringla den över salladen på tallrikarna. Servera med tunna skivor av lufttorkad skinka, chorizo eller bresaola.
Ingredienserna till såsen vispas ihop till en slät dressing. Ringla den över salladen på tallrikarna. Servera med tunna skivor av lufttorkad skinka, chorizo eller bresaola.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.