En förrätt som förför.. (tja, mig i alla fall)
10/22/2009
Serranorullar, 4 förrätter
4 st grillade paprikahalvor (finns även på burk), finhackade
½ citron, skalet rivet (gärna KRAV-märkt)
½ vitlöksklyfta, riven
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1½ dl crème fraiche
4 st grillade paprikahalvor (finns även på burk), finhackade
½ citron, skalet rivet (gärna KRAV-märkt)
½ vitlöksklyfta, riven
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1½ dl crème fraiche
8 tunna skivor Serranoskinka
Blanda crème fraiche, med paprika, citronskal, vitlök och kryddor. Bred över skinkskivorna. Rulla ihop. Servera med lite ruccola och friterad kapris eller rostade pinjenötter.
Rapsolja
2 msk inlagd kapris (inte delikatess, utan de små)
2 msk inlagd kapris (inte delikatess, utan de små)
Låt kaprisen rinna av på hushållspapper innan. Hetta upp ca 2 cm olja i en liten kastrull och fritera kaprisen tills den "poppar". Lägg upp på hushållspapper igen.
Vilken fin förrätt! Jag kan inte så många förrätter, (vitlöksbröd, någon?) så det är bra med tips!