Den är inte så ofta de har billig svensk fläskfilé där jag brukar handla, men nästa alltid dansk. Även om jag inte vet om de svenska grisarna har det så mycket bättre än de danska, så är det synd att låta köttet åka längre än det behöver. Det är kanske inte så ofta man köper köttet direkt från gården. Men denna gång hade grisen varit svensk i alla fall.
Fläskfilégryta med kronärtskockshjärtan
Fläskfilégryta med kronärtskockshjärtan
600g fläskfilé
1 krm svartpeppar
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl vispgrädde
2 msk köttfond (kalv)
1 tsk soya
1 tsk torkad timjan
1 burk kronärtskockshjärtan
hackad persilja
Putsa filé och skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn köttet i lite smör och krydda med svartpeppar. Inget salt! Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Vispa ihop grädden med fond, soya och timjan. Slå runt köttet och låt allt koka i 5 minuter. Dela de avrunna kronärtskockshjärtanen i halvor och tillsätt. Strö över hackad persilja. Servera med ris och grönsaker. Och lite gott vin ;-)
1 krm svartpeppar
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl vispgrädde
2 msk köttfond (kalv)
1 tsk soya
1 tsk torkad timjan
1 burk kronärtskockshjärtan
hackad persilja
Putsa filé och skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn köttet i lite smör och krydda med svartpeppar. Inget salt! Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Vispa ihop grädden med fond, soya och timjan. Slå runt köttet och låt allt koka i 5 minuter. Dela de avrunna kronärtskockshjärtanen i halvor och tillsätt. Strö över hackad persilja. Servera med ris och grönsaker. Och lite gott vin ;-)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.