Nybakat bröd med smör...
10/15/2009
Det är inte mycket som går upp mot nybakat bröd. Doften som sprider sig när de gräddas.
De här rutorna blir fluffiga, men ändå lite sega av sirapen.
Långpannerutor med havrekli
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3 msk sirap
1 ½ dl havrekli el. vetekli
10 dl vetemjöl special
Lös jästen i vattnet. Blanda ned olja, salt, sirap, kli och mjölet. Arbeta med elvispens degkrokar eller i maskin i ca 5 minuter. Jäs övertäckt i 30 minuter. Tryck ut degen direkt på en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Skär i 12-16 rutor. Jäs övertäckt ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugn i ca 20 minuter.
De här rutorna blir fluffiga, men ändå lite sega av sirapen.
Långpannerutor med havrekli
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3 msk sirap
1 ½ dl havrekli el. vetekli
10 dl vetemjöl special
Lös jästen i vattnet. Blanda ned olja, salt, sirap, kli och mjölet. Arbeta med elvispens degkrokar eller i maskin i ca 5 minuter. Jäs övertäckt i 30 minuter. Tryck ut degen direkt på en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Skär i 12-16 rutor. Jäs övertäckt ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugn i ca 20 minuter.
Har nu bakat det här brödet tre gånger den senaste veckan med lite små variationer och det blir lika gott varje gång!