God mat med goda vänner
10/25/2009
Parmapelare 4 st/4 pers
8 gröna färska sparrisar
2 späda morötter (4 stavar)
8 sockerärtor
50g lagrad ost, 4 stavar
4-8 skivor parmaskinka
2 späda morötter (4 stavar)
8 sockerärtor
50g lagrad ost, 4 stavar
4-8 skivor parmaskinka
Sås
2½ dl balsamvinäger
½ dl strösocker
1 msk smör
2½ dl balsamvinäger
½ dl strösocker
1 msk smör
Koka ihop balsamvinägern tills hälften återstår och låt sedan sockret koka med en stund. Rör ned smöret. Håll varm.
Skär av sparrisen i ca 10 cm långa överdelar. Skala morötterna och klyv på längden, gör dem sedan ca 10 cm långa. Koka sparris och morötter i 1 minut. Spola i kallt vatten. Lägg ihop 2 sparris, 2 sockerärtor, 1 morotsstav och 1 oststav och linda 1-2 skivor skinka runt. Ställ dem på en tallrik och ringla såsen runt och över.
Vilken fin förrätt!!