Chili med Grönsaker

10/14/2009

Jag tycker om recept där man kan ta med mycket grönsaker. På så vis är det lättare att lura i "småfolket" grönsaker Och då är Chili con carne perfekt! Vill man bjuda vegetariska vänner kan man byta ut köttfärsen mot quornfärs. Men då får man ta lite extra kryddor.


Chili med grönsaker,8 port.
800 g nötfärs
1 gul lök i klyftor
2 paprikor i bitar
1 squash i halvmånar
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
1½ tsk salt
½-1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 burkar krossade tomater á 400 g
1 tsk sambal oelek
2-3 dl matyoghurt

Fräs färsen i en gryta. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, pepparmix, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några min.Servera med yoghurt och sallad. Hos mig vill övriga familjen även ha lite ris eller bulgur till.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.