Flygande Jakob
11/15/2009
Numera när man har gäster, så har de flesta gästernas familjer utökats med minst 1 barn, så man blir helt plötsligt många varje gång. Då är det smidigt med grytor och gratänger. Dessutom vill man gärna att alla gäster, stora som små, ska gilla maten och då blir det andra rätter än man tidigare bjöd på. Igår hade vi Flygande Jakob. Vi diskuterade vad alla hade för minnen av denna maträtt. För min del var det en rätt vi åt när vi hade helgmys med familjen och tittade Nöjesmaskinen i början av 80-talet.
Flygande Jakob 8 pers.
1 kg färdigtillagade benfria kycklingdelar
1 tsk italiensk salladskrydda
4-5 bananer
3-4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2-2½ dl chilisås (Heinze)
2 paket bacon, strimlat
1 dl salta jordnötter
1 tsk italiensk salladskrydda
4-5 bananer
3-4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2-2½ dl chilisås (Heinze)
2 paket bacon, strimlat
1 dl salta jordnötter
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform och strö över salladskrydda. Dela bananerna först på längden och sedan på mitten och fördela över kycklingen. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och chilisås. Bred över kyckling och bananer. Gratinera i 20 minuter. Knaperstek under tiden baconbitarna och låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon och jordnötter över vid servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.