Det här är ännu en smidig vardagsrätt. En fräsch och frisk sås med fisk och räkor. Middag definitivt på en ½ h!
Fisk och skaldjur i limesås, 4 pers.
500 g skinnfri lax, i bitar
200 g skalade räkor (går att göra rätten bara på räkor eller på bara fisk)
2 dl crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk honung
1 lime, skal och saft
nymalen svartpeppar
pasta till 4 personer
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 påse spenat, färsk eller fryst
500 g skinnfri lax, i bitar
200 g skalade räkor (går att göra rätten bara på räkor eller på bara fisk)
2 dl crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk honung
1 lime, skal och saft
nymalen svartpeppar
pasta till 4 personer
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 påse spenat, färsk eller fryst
Koka pastan. Fräs under tiden vitlöken och spenaten. Blanda med den avrunna pastan.
Blanda crème fraiche med buljongtärning, honung, limesaft och -skal i en kastrull. Koka upp och lägg i fisken. Låt koka någon minut och vänd sedan ned räkorna. Servera tillsammans med pastan. Mal lite svartpeppar över varje tallrik.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.