Om man får rester kvar efter fredagsmyset, och då tror jag majoriteten av svenska folket brukar äta tacos, så kan man alltid hotta upp ett par vanliga fläskkotletter. Jag har fått receptet av min väninna Malin. Jag tycker att det blir godast med fläskfilé. Och har man ingen burk med grön chili så går det med vanlig chili eller jalapeño
Chilikotletter 4 pers.
4 benfria kotletter alt. 600 g fläskfilé i skivor
salt & peppar
ev. torkad dragon
3 dl vispgrädde
½ dl tacosås
1 burk green chili
riven ost
Sätt ugnen på 200°. Stek kotletterna eller filén. Krydda med salt, peppar och ev. dragon. Lägg köttet i en ugnsfastform. Vispa ihop grädden med tacosåsen och slå över. Fördela den gröna chilin äver köttet och strö över riven ost. Gratinera i 15-20 minuter. Servera med sallad och ev. ris eller potatis.
salt & peppar
ev. torkad dragon
3 dl vispgrädde
½ dl tacosås
1 burk green chili
riven ost
Sätt ugnen på 200°. Stek kotletterna eller filén. Krydda med salt, peppar och ev. dragon. Lägg köttet i en ugnsfastform. Vispa ihop grädden med tacosåsen och slå över. Fördela den gröna chilin äver köttet och strö över riven ost. Gratinera i 15-20 minuter. Servera med sallad och ev. ris eller potatis.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.