Tapas, meze, antipasti - många små goda saker innan maten...
11/15/2009
Jag älskar att äta många små rätter. Helst ska man vara många för då är det lättare att ha just många rätter. Igår bjöd vi på bara några stycken små rätter istället för en förrätt.
Vi hade delikatess knäcke, hemgjord färskost, som jag även hade fyllt några cocktailtomater med, blandade oliver, marinerade skaldjur samt marinerade kronärtskockshjärtan.
Färskost ca 3 dl
2 dl standardmjölk
3 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
ett par basilikablad
salt & peppar
Hetta upp mjölk och yoghurt tills de delar sig, ca 40°. Häll sedan genom ett kaffefilter och låt stå och droppa i ett par timmar. Blanda sedan ostmassan med kryddorna.
Vill man fylla cocktailtomater är det bara att dela dem på mitten eller skära av toppen på dem. Gröpa ur kärnorna och fylla med färskost. Lägger man dem sedan i en marinad av olja och örtkryddor så kan man ha den i kylen i nästan 1 vecka.
Marinerade kronärtskockshjärtan
1 burk kronärtskockshjärtan i kvartar
2 msk olivolja
½ citron, saften
½ citron i skivor
1 vitlöksklyfta finhackad
½ tsk salt
1 tsk grovkrossad rosépeppar
½ dl bladpersilja, hackad
Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med kronärtskockshjärtanen ½-1 h före servering.
Vi hade delikatess knäcke, hemgjord färskost, som jag även hade fyllt några cocktailtomater med, blandade oliver, marinerade skaldjur samt marinerade kronärtskockshjärtan.
Färskost ca 3 dl
2 dl standardmjölk
3 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
ett par basilikablad
salt & peppar
Hetta upp mjölk och yoghurt tills de delar sig, ca 40°. Häll sedan genom ett kaffefilter och låt stå och droppa i ett par timmar. Blanda sedan ostmassan med kryddorna.
Vill man fylla cocktailtomater är det bara att dela dem på mitten eller skära av toppen på dem. Gröpa ur kärnorna och fylla med färskost. Lägger man dem sedan i en marinad av olja och örtkryddor så kan man ha den i kylen i nästan 1 vecka.
Marinerade kronärtskockshjärtan
1 burk kronärtskockshjärtan i kvartar
2 msk olivolja
½ citron, saften
½ citron i skivor
1 vitlöksklyfta finhackad
½ tsk salt
1 tsk grovkrossad rosépeppar
½ dl bladpersilja, hackad
Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med kronärtskockshjärtanen ½-1 h före servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.