Chilimarinerade kräftor i en fruktig sallad
11/03/2009
Detta är en fräsch sallad som passar som en lättlunch eller som förrätt. Det kan vara svårt bara att hitta mogen mango och avokado samtidigt. Och gör du inte det så går det att byta ut någon av frukterna mot papaya, men det blir godast om det är 2 olika frukter.
Chilimarinerad kräftsallad med avokado och mango, 2 personer el. 4 förrätter
1 förpackning frysta kräftstjärtar, 250 g netto
1 stor mango el. 2 små, skalad & tärnad
2 avokado, skalad & tärnad
ev lite strimlad romansallad
1 stor mango el. 2 små, skalad & tärnad
2 avokado, skalad & tärnad
ev lite strimlad romansallad
Marinad:
2 msk olivolja
1 lime, pressad
1 röd chili finhackad
salt & peppar
1 lime, pressad
1 röd chili finhackad
salt & peppar
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kräftstjärtarna en stund. Lägg ev. strimlad romansallad i botten glasen eller tallrikarna. Blanda försiktigt frukten med kräftstjärtarna och lägg dem över.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.