Kyckling piccata

2/01/2011

Kl. 05:30 kom min taxi så jag kunde starta min resa mot Malmö. På tåget visar det sig att jag delar vagn med 4 andra kursdeltagare. Ett glatt gäng från Växjö, så det började ju bra. Bredvid mig i bänken i skolan hamnar sedan Mio, en gullig tjej från Bulgarien. Att hon trodde att jag var 25 gjorde henne extra trevlig ;-) Kl. 17:40 anländer jag till mitt hotellrum efter en hel dags föreläsningar. Promenaden hem var så skön! Är inte van att sitta still. Tog med mig en sallad upp på rummet, för det visade sig idag att jag missat att jag skulle läsa två vetenskapliga artiklar till imorgon och kritiskt granska. Jippie! Tror jag ska göra det i ett varmt bad...

Till middagen i fredags gjorde jag kyckling piccata.



Ni kanske har hört talas om eller ätit piccata milanese, som är parmesanpanerad kalvfilé. Nu gjorde jag en variant med kyckling istället, som blev precis lika gott.


Kyckling piccata, 4 pers.
500 g kycklingfiléer, tunt skurna på längden
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 ägg, uppvispade
150 g riven parmesanost

Blanda krydda de tunna filéerna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjölet, sedan i ägg och till sist i den rivna osten. Låt vila en liten stund innan de steks i olja.



Traditionellt tror jag man serverar piccata milanese tillsammans med en god tomatssås. Men jag valde att göra sås på ratatouille istället. Och så serverades sallad, lite oliver och ugnspotatis. En sådan sort som man köper färdig. Big no no jag vet, det är så jag skäms. För den var dessutom inget god. Lovar bättring :-)


Självklart kan man servera ratatouillen som den är, utan att mixa den till en slät sås.

Ratatouille, 8 pers.
1 grön paprika, i bitar
1 gul paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 aubergine, i bitar
1 squash, i bitar
2 gula lökar, grovt hackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar krossade tomater
1 msk socker
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Fräs grönsaker och lök i olja i en gryta. Tillsätt de krossade tomaterna och låt allt småkoka under lock i 30 minuter. Smaka av med kryddorna.
Jag hade gjort ratatouillen dagen innan, så jag mixade den kall och lät den sedan koka upp straxt före servering.

Dagen efter såg lunchen ut så här! Bulgur med stek halloumi, tomater, röd lök och basilika. Lika gott det till kycklingen.

12 kommentarer:

  1. Men herregud så gott det där lät! Den där kycklingen får nog stå på vår helgmeny denna helg! Tack för tipset! :-)

  2. Oj, vad gott det lät! Tomatbaserad sås är ju den godaste såsen!!!

  3. Ser otroligt gott ut! Detta här har jag lust att prova :)

  4. vi brukar göra fusk piccata milanese med skinkschnitzel, men kyckling borde ju också funka finfint! jag tror jag åt sån där färdigpotatis hos mina föräldrar förut, hette den nåt med "rustik"? jag kom fram till att det bara var ett sätt för tillverkaren att bli av med de fula potatisarna också...

    lokalen ja, jag tänkte att den skulle hjälpa mig att uppnå en av mina drömmar, men nej... det blir nog inte att spela i ;)

  5. Va duktig du är, det där ser jättegott ut!

    Pianomattan köpte jag på City Gross. Garanterad succé, men skaffa några öronproppar också ;-)

  6. Vad roligt att vara ute och resa. Hoppas det gick bra med inläsningen, aldrig kul att upptäcka sådant sent.
    Trevlig kväll!

  7. Åh, det ser supergott ut!!!

  8. Kyckling Piccata har jag aldrig gjort, men det ser ju hur gott ut som helst. Var har du i salladen? Päron,valnötter, gorgonzola, sallad?

  9. men hallå, den där ratatouillen ser ju helt galet god ut! (och på tal om ratatouille, filmen råttatouille är ju helt fantastisk! har du sett den?!)

  10. så himla gott det ser ut, nu blir jag allt hungrig fastän vi precis ätit middag

  11. Ja, just det, i salladen var det päron, valnötter och blå castello.

  12. oj oj oj vad gott. Ska absolut tillagas i mitt kök framöver! Trevlig att få sitta i skolbänken igen :-) Kram Gourmetmorsan

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.