Om den ändå vore 39° i luften
2/13/2011
Det är inte roligt att vara sjuk och inte så roligt att höra på andra som berätta om hur sjuka de är heller. Jag är i stort sett aldrig sjuk och tycker inte om att vara orkeslös och inte kunna hålla mig vaken. Det är liksom inte jag. Jag är den där som alltid har lite extra energi och är i stort sett alltid positiv. Men nu har jag haft 39° sedan natten till i lördags och har inte kunnat hålla mig vaken så långa stunder. Så jag somnade kl 20 i fredags och vaknade imorse känns det som. Ok, jag var vaken 1,5 timme igår kväll, gissa när? ;-) Men fy vilken dålig omgång det var. Många duktiga artister, men inga bra låtar. Vår meze-middag vi skulle haft fick ju så klart ställas in till allas besvikelse, men jag kunde inte låta dem mumsa på en massa gott utan mig.
Innan jag deckade efter fredagsdrinken så hann Berra och jag äta en enklare middag, med scampi i en sötstark sås. Eftersom ingen av oss var så hungrig hade vi bara lite stekt bröd till, men vill man ha en hel rätt så smakar nog ris gott till.
(Ni får blunda för den ostrukna duken...)
Scampi i het mangosås, 2 pers.
16 råa scampi
Het mangosås:
1 ½ dl skaldjursbuljong
1-2 chilifrukter, strimlade (jag garnerade med 1)
2 msk kinesisk soya
2 msk tomatsås
1 paprika, tärnad
1 tsk socker
½ msk sesamolja
1 mogen mango, skalad och tärnad
2 salladslökar, strimlade
en näve korianderkvistar
Blanda ingredienserna till den heta såsen i en kastrull och koka upp. Rör om och låt såsen småkoka tills den tjocknar, tar 10-15 minuter.
Hetta olja i en stekpanna och stek scampin ett par minuter på varje sida, tills de är helt rosa. Tillsätt den heta såsen och mangon det mesta av salladslöken. Blanda runt. Lägg upp och garnera med koriander, chili och resten av salladslöken.
Innan jag deckade efter fredagsdrinken så hann Berra och jag äta en enklare middag, med scampi i en sötstark sås. Eftersom ingen av oss var så hungrig hade vi bara lite stekt bröd till, men vill man ha en hel rätt så smakar nog ris gott till.
(Ni får blunda för den ostrukna duken...)
Scampi i het mangosås, 2 pers.
16 råa scampi
Het mangosås:
1 ½ dl skaldjursbuljong
1-2 chilifrukter, strimlade (jag garnerade med 1)
2 msk kinesisk soya
2 msk tomatsås
1 paprika, tärnad
1 tsk socker
½ msk sesamolja
1 mogen mango, skalad och tärnad
2 salladslökar, strimlade
en näve korianderkvistar
Blanda ingredienserna till den heta såsen i en kastrull och koka upp. Rör om och låt såsen småkoka tills den tjocknar, tar 10-15 minuter.
Hetta olja i en stekpanna och stek scampin ett par minuter på varje sida, tills de är helt rosa. Tillsätt den heta såsen och mangon det mesta av salladslöken. Blanda runt. Lägg upp och garnera med koriander, chili och resten av salladslöken.
Stackare!! Inget vidare att vara så sjuk och orkeslös. Är oxå sällan sjuk och blir väldigt ynklig när jag väl blir det! Krya på dig!
Blä, inget roligt att ligga i hög feber! Hoppas du kryar på dej och snart är på benen igen!
Kram,
Anki o Håkan
Usch, krya på dig! Hade feber för ett tag sedan, och det är verkligen inte kul. Er fredagsmiddag såg riktigt god ut!
Otroligt att du orkade göra en så här härlig rätt med så hög feber. Det ser mycket gott ut och måste testas.
Krya på dig
Stackare, krya på dig! Inte illa att orka fixa någon mat alls med den febern. Hoppas du snart är på benen igen
kram
En enklare middag?:) Du är rolig du. Undrar hur en "finare" middag ser ut hos er när du är frisk och pigg:) Ser som vanligt blir man hungrig när man ser din mat.
Jag igen, Korrläste inte... Man blir som vanligt hungrig när man ser din mat - skulle det vara.
usch, vad tråkigt att vara sjuk och behöva ställa in roliga saker som man planerat :(
jag tittade inte ens på melodifestivalen igår, kände mig inte alls sugen, tycker det bara blir sämre och sämre för varje år, tråkigt nog.
hoppas du kryar på dig snart och får tillbaka energin!
Tack Emmy för din kommemtar om min tårta! Den var riktigt rolig (och småtokig) att göra.. =)
fy fabian vad trist att du är sjuk! hoppas att du mår bättre snart!
krya-på-dig-kramar!
Stackars dig gumman! Hoppas du mår bättre snart! Själv har jag stukat foten i sömnen. Men hellre det än 39 graders feber. Många kramar till dig!
Den här rätten kan jag ge full pott utan att enas ha smakat...ser himmelskt gott ut! Det där med feber är verkligen ingen höjdare! Hoppas du snart är på benen igen! Krya-på-dig-kramar-i-massor! Gourmetmorsan
Inte alls kul att vara sjuk, du får verkligen ta och krya på dig, men vilken härlig fredagsmiddag ni hade
Usch vad trist att vara sjuk, KRYA på dig och en stor Alla <3 kram till dig.
Krya på dig!!!
Vad gott ditt recept låter. Kanske ngt att prova till helgen!