Citrusfisk

1/18/2010

Citrusfrukterna är såå goda just nu och jag passar på att frossa i dem i mängder. Och vem vet kanske kan jag hålla de där otäcka förkylningsvirusen borta. Och då är det bättre att proppa i sig lite extra frukter än C-vitamintabletter, eller hur? Finns kanske inte så mycket C-vitamin kvar när den här rätten är klar, men gott var det i alla fall!
Inspirationen kommer från Arla.



Citrusfisk, 4 pers.
600 g vit fiskfilé
½ tsk salt
3 dl vispgrädde
½ fiskbuljongtärning (alt.fond)
½ apelsin, rivet skal och saft
½ lime, saften
½ tsk torkad timjan
½ dl finhackad gräslök

Salta fisken. Koka upp grädde tillsammans med övriga ingredienser. Lägg i fiskfiléerna och sjud i 10 minuter. Vi åt fisken tillsammans med ugnsrostade rotfrukter; morot, palsternacka och kålrot. Barnen fick kokt potatis och morotsstavar.

1 kommentarer:

  1. Fisk i alla dess former gillar jag och man mår bra efter en måltid av fisk.
    Igår åt vi egenfångad öring, mmm vad gott det är.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.