Citrusfisk
1/18/2010
Citrusfrukterna är såå goda just nu och jag passar på att frossa i dem i mängder. Och vem vet kanske kan jag hålla de där otäcka förkylningsvirusen borta. Och då är det bättre att proppa i sig lite extra frukter än C-vitamintabletter, eller hur? Finns kanske inte så mycket C-vitamin kvar när den här rätten är klar, men gott var det i alla fall!
Inspirationen kommer från Arla.
Citrusfisk, 4 pers.
600 g vit fiskfilé
½ tsk salt
3 dl vispgrädde
½ fiskbuljongtärning (alt.fond)
½ apelsin, rivet skal och saft
½ lime, saften
½ tsk torkad timjan
½ dl finhackad gräslök
Salta fisken. Koka upp grädde tillsammans med övriga ingredienser. Lägg i fiskfiléerna och sjud i 10 minuter. Vi åt fisken tillsammans med ugnsrostade rotfrukter; morot, palsternacka och kålrot. Barnen fick kokt potatis och morotsstavar.
Inspirationen kommer från Arla.
Citrusfisk, 4 pers.
600 g vit fiskfilé
½ tsk salt
3 dl vispgrädde
½ fiskbuljongtärning (alt.fond)
½ apelsin, rivet skal och saft
½ lime, saften
½ tsk torkad timjan
½ dl finhackad gräslök
Salta fisken. Koka upp grädde tillsammans med övriga ingredienser. Lägg i fiskfiléerna och sjud i 10 minuter. Vi åt fisken tillsammans med ugnsrostade rotfrukter; morot, palsternacka och kålrot. Barnen fick kokt potatis och morotsstavar.
Fisk i alla dess former gillar jag och man mår bra efter en måltid av fisk.
Igår åt vi egenfångad öring, mmm vad gott det är.