Het mat som värmer
1/03/2010
Idag blev det ytterligare en tur till pulkabacken. Barnen blir som tokiga så fort det blir snö och åker som galningar. Själv var jag lite besviken att jag missade ta med mig varmt kaffe, men det var ändå väldigt trevligt. Väl hemma igen blev det "snabbmat", igen... ;-)
Biffar med röd curry och picklade grönsaker, 4 pers.
600 g nötfärs
½ dl vatten
1 msk ströbröd
1 ägg
1(-2) msk röd currypasta
½ tsk salt
2-3 morötter, tunnt strimlade
½-1 squash, delad på länden och sedan tunnt skivad
½ dl ättikslag, finns färdig el. blanda 2 msk ättikssprit (12 %) & 3 msk socker
½ tsk sambal olelek, 1 röd chili finhackad eller 1 msk sweet chilisås
Blanda vattnet med ströbröd och sedan med färs, ägg och kryddor. Forma till 8 biffar och stek dem. Häll ättikslagen samt chilin över grönsaksstrimlorna och låt dem dra ett par minuter fram till servering. Servera med ris eller äggnudlar.
Biffar med röd curry och picklade grönsaker, 4 pers.
600 g nötfärs
½ dl vatten
1 msk ströbröd
1 ägg
1(-2) msk röd currypasta
½ tsk salt
2-3 morötter, tunnt strimlade
½-1 squash, delad på länden och sedan tunnt skivad
½ dl ättikslag, finns färdig el. blanda 2 msk ättikssprit (12 %) & 3 msk socker
½ tsk sambal olelek, 1 röd chili finhackad eller 1 msk sweet chilisås
Blanda vattnet med ströbröd och sedan med färs, ägg och kryddor. Forma till 8 biffar och stek dem. Häll ättikslagen samt chilin över grönsaksstrimlorna och låt dem dra ett par minuter fram till servering. Servera med ris eller äggnudlar.
Hej!
Strimla grönsaker är ngt jag inte brukar göra, varför vet jag inte! Kul att bli inspirerad:)
//Ia