Lime- & passionsbrulé

1/28/2010

Créme brûlée (om man ska stava som fransmännen) som avslutning är aldrig fel. Här är den smaksatt med lime och passionsfrukt som ger en lagom syrlighet till den annars söta brulén. Mmm...


Lime- & passionsbrulé, 4 pers.
2 ½ dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
5 äggulor
½ msk vaniljsocker
1 lime, rivet skal
3-4 passionsfrukter, ½ dl fruktkött
2 msk råsocker

Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädden tillsammans med strösockret i en kastrull. Vispa ihop äggulorna tillsammans med vaniljsockret. Tillsätt grädden under kraftig vispning. Tillsätt passionsfruktköttet och limeskalet. Fördela i 4 värmetåliga portionsformar. Sätt formarna i en stör ugnsform med vatten i. Grädda i vattenbadet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på grill, högsta värme. Strö råsockret över bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 min tills sockret smält. Passa noga!
Eller karamellisera ytan med en brännare om man är riktigt cool ;-)


Receptet kommer från Arla.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.