Väldoftande paket

9/21/2010

Vet inte om ni har sett filmen, 'Ogifta par - en film som skiljer sig', i den är det en scen när de tar ett glas efter jobbet och börjar prata om en massa goda middagar. De pratar om maten med sådan inlevelse. Man kan se hur de nästan upplever den goda maten igen, dess smaker och dofter. Filmen handlar inte om mat, utan om relationer, men att jag just minns denna scen så väl är nog för att precis så kan jag sitta. En av sjuksköterskorna på mitt jobb, Anita, och jag brukar ägna oss åt det på jobbet. Vi pratar om god mat vi ätit, eller tänker laga, eller tipsar den andra om att testa. Då är det som om vi satt vid den där speciella middagen igen, kände dofterna... och smakerna... Ja, ni vet...


Så i helgen fick jag ett litet paket av Anita, som doftade alldeles underbart!Eftersom hon vet hur mattokig jag är, så hade hon varit så snäll och köpt mig en bit ost från Menorca när de varit där på semester. Så i lördags fick det helt enkelt bli vårt mys när barnen krupit till sängs. En tallrik med italiensk salami ventricina piccante, spansk patanegra salami, serrano skinka, galiamelon och denna goda ost. Tack Anita!


Till detta drack vi ett rött vin från Chile som skulle passa till stekt och grillat kött. Men, vad vet vi... Vi tyckte i alla fall att det var gott till charkuterierna och osten.

12 kommentarer:

 1. Åå vad gott!

 2. Mmm, det fatet ser gott ut!

  Roligt att ha en kompis att matprata med på ett givande sätt!

  /Åsa

 3. Vilken lycka att få ha en sådan underbar vän! Det är så roligt att ha någon att prata MAT med :-) Åh den där tallriken ser ju helt fantastiskt ut!
  Kram på dig! Gourmetmorsan

 4. Mmm. den osten ser inte ut att gå av för hackor! Hade tänkt att oxå ha lite plockmat på fredag, det är så gott. Får nog oxå bli någon god ost då.

 5. Ja, någon som förstår när man sitter och pratar mat i tid o otid. Underbart!! Vilken fin present!!

 6. ojojoj vad fint! jag älskar plockmat!

 7. Ett fat helt i min smak! Vi brukar också ganska ofta ha lite gott plock på fredagar med massa ostar och kallskuret mm åsså ett glas gott rött ;)

 8. Precis sådär brukar min kompis Tessan (Miss Franklin) och jag hålla igång när vi träffas! Hon kommer till skördefesten, då ska vi ha matorgie!

  Tusen tack för dina fisk- och skaldjurstips!! Marinerade räkor på spett låter intressant. Vad ska jag göra med räkorna innan jag trär på dem? Steka dem eller? Jag orkar nog inte ta fram grillen, även om det nog hade varit godast... Är det gott med stekta räkor?

 9. Vilken trevlig arbetskamrat du har! Jag och mina skolkamrater är precis likadana, vad alla har i lunchlådorna och hur det är tillagat är det vanliga samtalsämnet.

 10. åh, ser gott ut! Och vinet, det är underbart, hade helt glömt av det, måste skaffa hem :-)

 11. Sådana presenter är alltid väldigt roligt att få!
  JA, finns det ngt roligare än att sitta och prata mat tillsammans med goda vänner!?!

 12. Åh så gott, och vilken underbar vän du har!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.