Strålande sol!

3/04/2010

Hoppas ni alla har haft chansen att vara ute lite i den sköna solen. Själv håller jag på att skola in det lilla spöket på ett utedagis så jag har stått och njutit medan hon tultar omkring i snön med sina nya kompisar. Hon tycker det är jätteroligt med alla nya kompisar och så spännande med alla nya saker. Men det känns som det kommer gå bra. Hoppas det.
Igår åt vi wokat igen. Denna gången hade jag i fläskfilé. Grönsaker kan man ta vad man har hemma och vad man tycker om, sen kan man variera såsen eller kryddningen. Denna woksås hittade jag i Allt om Mat. I receptskafferiet under Wok hittar ni annars andra smaksättningar.
Men ingefär är både nyttigt och gott ;-) Detta innehöll gårdagens wok hemma.
Ingefärsdoftande wok, 4 pers.
600 fläskfilé, i tunna skivor
2 morötter, i smala stavar
2 paprikor, i bitar
1 purjolök, i 3 cm bitar
2 små röda lökar, i smala klyftor
200 g champinjoner, i skivor
1 röd chili, finhackad

Woksås:3 msk riven ingefära
3 msk japansk soya
3 msk sweet chilisås
1 lime, saften (ca 2 msk)
1 msk ostronsås

1 ½ dl cashewnötter (grovt hackade)
4 cm ingefära, i tändstickstunna stavar

Blanda ingredienserna till såsen och låt vila en stund, gärna någon timme. Stek fläskfilén i omgångar och lägg på en tallrik. Woka sedan gönsakerna. Börja med morötterna, sen paprika och lök och till sist svamp och chili. Tillsätt köttet och sila över såsen. Låt allt bli varmt. Avsluta med att strö över nötter och ingefärsstavar.

2 kommentarer:

  1. Vad din wok såg god ut, blir hungrig nu...

  2. Så gott med wok! Det har jag oxå ätit idag, fast på restaurang:) Man får unna sig lite lyx i vardagen!
    Snart dax för min lille kille att inskolas på dagis, hujedamej....

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.