Om natten kommer tranan

3/25/2010

Inatt kom tranan (har ni det som tradition?) och hade lämnat några små presenter till barnen. Bland annat hade farmor köpt små kycklingar som piper som riktiga om man sätter dem i handen. Så söta!
Men våfflor har ni väl mumsat i er idag i alla fall? Det har jag - alldeles för många... Men visst, löparsäsongen har ju börjat (hrm... för en del...). Min lillasyster kom förbi med barnen och då bakade vi våfflor. Så vi körde på min systers recept och de blev så goda och frasiga! Alla har säkert ett favoritrecept, det här kommer bli mitt. Och så toppade vi med vispgrädde smaksatt med vaniljsocker och så mixade hallon. Friskt möter sött - frasigt möter mjukt...


Frasvåfflor, 8-10 laggar
150 g smält smör
4 dl vetemjöl (alt. 50% grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl vatten
2 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet och vispa smeten slät. Vispa sedan ned mjölken samt det smälta smöret.

Här är en favoritmiddag i repris. Detta receptet började som en utmaning till de färdiga sopporna, för detta är lika enkelt. Lika gott? Testa så får ni se.

3 kommentarer:

  1. jag har också ätit våfflor idag! grymt gott!

  2. Å va fin du gjort din sida, aj lajk! Och va fin din Kenwood-älskling är, lite avundsjuk blir jag allt! Trevlig helg!!! Kram Anna ps. vet du vad, min älskling kommer hem redan i natt, han längtar hem så mkt att han kör i kväll, längtar sååå ds.

  3. Men vänta nu...vad har hänt med din sida.:) Guuud så snygg. Har du gjort det sälv? Mycket mer unik så här. Coollt.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.