Följ med på tjejtripp

2/27/2012

Här kommer en rapport över helgen som gått som jag har spenderat i Malmö tillsammans med sex fina vänner. Häng med! Det blir ett långt inlägg så försök att inte somna :-) Några bilder är tagna med mobilen och är lite suddiga, men ni ser ändå hoppas jag.
I normala fall tar tåget till Malmö tre timmar för oss Kalmarbor, men på grund av banarbete så skulle vår resa ta fyra timma istället. That´s fine tänkte vi, tills vi kom till Alvesta och det visar sig att vår resa skulle ta nästan sex timmar och innefatta fyra byten, tre tågresor och två bussresor! Så tack snälla SJ eller vem som nu ska ta på sig skulden för att ingen av resenärerna får reda på detta förrän resan börjat. Så för att hålla humöret upp skålade vi i lite bubbel i väntan på nästa tåg.

Framme i Malmö lämnade vi väskorna på hotellet för att ge oss ut bland butikerna för lite shopping. Åh... Jag blir helt kär i alla kläder, skor och väskor som nu finns i fina vårfärger. Therese som gillar grönt hade redan fyndat, så jag ville inte vara sämre så jag shoppade på mig ett par snygga gröna byxor. Här har vi slagit oss ned på La Grappa för att vila benen och släcka törsten med en god prosecco.

Vi besökte inte bara klädbutiker. Den snälla tjejen i kassan släppte in oss på Cacaofoni 10 minuter efter stängning. Deras lyxigt goda praliner får nog ett eget inlägg framöver! Jag hade gärna även handlat med mig lite goda ostar, men att förvara dem sex timmar i en resväska kändes lite si så där...
Shoppingkassarna lämnades på hotellrummen och vi fräschade till oss inför kvällens äventyr. Och ni vet den där fullproppade väskan. Den skulle vändas upp och ned, inventeras och jag skulle försöka bestämma mig för kvällens outfit...

Syrran hade i alla fall bestämt att jag skule fixa hennes hår och eftersom jag är snäll gör jag somhon säger. Här skymtar ni mitt klädval, det fina glittriga linne jag köpte när jag besökte Gårdby Kafé & Lanthandel senast.

Mina fina supertaggade tjejer! Som har druckit sig fnittriga på allt vad mousserat vin heter. Men visst är det gott?!


Tack för era Malmötips. Bastard och La Roche som några tipsade om har jag tidigare besökt. Denna gång hade vi tänkt att vi skulle besöka Mando som flera av er har tipsat om, men eftersom de inte tar bordsbeställningar och vi var lite sent ute så föll valet på Victors på Lilla Torg. En mycket mysig restaurang med väldigt god mat.

Vi var alla mycket nöjda med maten och var lite förvånade varför det var så få gäster. Det enda vi kan komma på skulle vara att det blev väldigt kallt varje gång ytterdörren öppnades.


Ett par av oss valde deras kalv (som ni ser på bilden ovanför) som serverades tillsammans med prästostbakelse och rönnbärssås. Själv valde jag fasanbröst med   chips på spickeskinka och syltade tranbär. Skyn hade kunnat vara ite mer fyllig, annars var rätten mycket god.

Lillasysters gös med blomkålspuré, dillgelé och potatiskaka var nog ändå den rätt som var godast. Dillgelén som serverades till kan en kul och god detalj.

Pia och jag var de enda som hade plats för dessert. Jag valde deras snickerssoppa (ska inte gå in närmre på vad som föranledde lite fniss kring denna rätt...) De hade brett kolasås i botten och på kanterna av tallriken, fyllt den med kall chokladdryck och lagt i en kula vaniljglass och salta jordnötter. Mmm... Denna dessert kommer jag kopiera och bjuda på.

Eftersom vi förra året landade med rumporna på våra platser lagom till nedräkningen inför programstarten, så bestämde vi att vara ute i lite bättre tid denna melodifestival.Vi var framme i så pass god tid att vi han ta ett glas vin i baren. Eller vin är synd att kallade det, för det var den blaskigaste smörja jag sippat på. Vi var ändå supertaggade! 

Jag satt på rad 42 och hade scenen precis rakt framför mig. Så som jag viftade med min gula ballong så nästan armen for ur led, tycker jag det är konstigt att ingen såg mig. Men jag såg Danny!

Det var inte lätt att försöka fota bland alla festivaltokiga människor. Vilken stämning det är att sitta bland alla dessa glada människor. Vi satt så vi hade greenroom bredvid oss och därifrån startade alla artisterna när de gick fram till scenen.

Efter melodifestivalen var slut så hamnade vi så passade denna dag på Mello Yello. Vi satt på en uteservering för första gången i år! Wihoo, nu är våren här! Att vi sedan höll på att frysa häcken av oss när vi lämnade värmelamporna och skulle knata hem är en annan femma...

Vi somnade sedan gott på hotellet Mayfair Hotel Tunneln, som vi bodde på. Ett äldre hotell, men som är mycket mysig och ligger nära både stationen och en massa fina butiker. Och vad är väl en hotellövernattning utan frukostbuffé?! Som fisk- och skaldjurstokig blev jag extra glad när det fanns färska räkor, skagenröra, sill, kallrökt lax och en massa annat gott.

På söndagen hann vi med lite mer shopping och även en lunch på Jensen's Bøfhus. Det är en trevlig snabbmatsrestaurang tycker jag. För det får man väl ändå kalla dem? Spareribs satt som en smäck innan vi började vår lååånga resa hem.

Tack alla för en mycket trevlig helg i Malmö! Får se vart vi åker nästa år...

18 kommentarer:

  1. Åh vilken härlig helg! och all den goda maten då! blir så hungrig när jag läser om dem samt ser bilderna.

  2. Det var väl för väl att det inte var ba(r)narbete som orsakade den extra långa resan i alla fall. Trodde jag läste fel först :-)

    Åh, vad jag blir avundsjuk på en så rolig tripp tillsammans med tjejgänget. Snacka om fullspäckad helg. Undrar om jag inte såg en skymt av dig där i publiken. Det måste ha varit du med armen ur led :-)

    Tack för roligt "reportage"!

  3. Hela min kommentar försvann. Grr...
    Ni ser ut att ha haft en grym helg iaf. Sj.....pth...

  4. Vilken kanonhelg! Själv åt jag min lördagsmiddag på Ikea och söndagsmiddagen bestod av hämtpizza... Mmm, lyxigt värre! Fast lägenheten börjar bli lite hemtrevligare! :-)

  5. Ser ut som ni sett mer av Malmö än vad jag gjort ;) Härlig helg verkar det som ni haft i allafall! Jag tycker att man får mkt för pengarna på Jensens om inte annat. Kram Anna

  6. Underbar helg ni haft minsann, så härliga bilder, så mycket ni upplevt och så mycket gott ni ätit... snickerssoppa låter yum in deed! :)

  7. Vilken mysig tjejhelg =)
    Kram på dig

  8. Vilket härligt inlägg! Det ser ut som att ni har haft det fab! Kram!

  9. Vilken tokunderbar helg ni haft tillsammans.
    Var jättekul att läsa och kika på bilderna :-)
    God mat också, mums!

  10. Vad mysigt ni verkar ha haft det : ) kram Sofia

  11. Vilken supermysig helg ni haft, helt i min smak bortsett från det där med Mello då ;). Har inte varit på Victors ännu så det får nog bli ett besök där framöver.

  12. Vilken underbar helg! Perfekt helt enkelt!

  13. Ser ut som en kanonhelg!

    Jensens är vår favorit när vi är i Danmark, håller med om att den kan klassas som snabbmat, men det är då betydligt roligare än Mc Donalds.

    Har en lite tävling på min blogg där du kan vinna en Torky on the wall, vansinnigt fiffig om du frågar mig.

    http://annamittimaten.blogspot.com/2012/02/tavling.html

    Ha en riktigt bra vecka!

  14. Så kul att läsa! Och roligt att se att Victors har sk8rpt sig, har iofs ätit ok mat där men aldrig något som såg lika gott ut som det ni fick på tallrikarna.

  15. Ja, det var verkligen en toppenhelg. kan det bli annat tillsammans med ett gäng glada tjejer?! Malmö är dessutom en mycket mysig och bra shoppingstad.

  16. Aha, så det var en gul ballong vi skulle kolla efter, du kan inte ana som vi glodde på rutan efter en Remsa! Och vi som inte alls brukar titta:)
    Bra med restaurangtips för Malmö, det kan vi behöva och speciellt de som ligger på tågavstånd. Jensens hamnar vi då och då på när vi är i Köpenhamn, tycker de är lite vassare där än i Sverige av någon anledning. Bra snabbmat till bra pris.

  17. Vad mysigt ni verkar ha haft. Gröna byxor är jag så sugen att köpa till mig med. Tonårs dottern bara skakar på huvudet åt mig när jag nämnde att jag ville ha det i dag.

  18. Ha ha, ja vilken åldersgräns är det på gröna byxor? ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.