Sticky ribs

1/08/2012

Visst var det revben vi åt igår. Och inte vilka som helst utan enligt pappas recept, där de kokas först innan glaze penslas på. Sååå gott! Till revbenen hade vi ostgratinerade delikatesspotatis samt lite plockgrönsaker, så som gurk- och morotsstavar, paprikabitar, oliver, cornichons och så hyvlade jag upp resterna av en bit parmesan. Det gäller att inte riskera att bli för mätt på annat när det vankas revben.

Sticky ribs glaze, räcker till 2 kg
1 ½ dl sweet chilisås
½ dl kinesisk soya
1 vitlöksklyfta, riven/pressad
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk fransk senap

Koka revbenen i buljong i ca 1 timme. Här hittar du hur.
Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till glazen och pensla de kokta revbenen på ena sidan (jag brukar ta den minst "köttiga" först). Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut revbenen, vände dem och pensla på resten av glazen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter. Skär isär alla revben. Ät och njut...

Jag kan säga att de revben som fanns kvar idag satt som en smäck efter kvällens träning. Tyckte att jag var lite ovanligt seg i armarna på träningen, men insåg att det var för att jag har gnott för att ren min form på förmiddagen idag... Jag säger bara sticky.

Imorgon börjar allvaret igen efter en veckas skön ledighet. Barnen som senaste veckan sovit till klockan nio om morgnarna, kommer det inte bli lätt att får upp. Själv vill jag inte ens tänka på att klockan ringer halv sex...

12 kommentarer:

  1. Gottigt! Lite komiskt... ingredienslistan till dina ribs är ganska lik min asiatiska marinad i dagens wok :-D

  2. glazen menar jag...

  3. oj då! de revbenen ser "farligt" goda ut! :-))

  4. Extra träning i köket - aldrig fel..! :D
    Jag ska genast vidarebefordra det här receptet till min syrra, hon är en revbensälskare av rang.

  5. Det där ser riktigt gott ut!! :)

    / Jenny Matblogg

  6. Mmmmmm revben!!!

  7. Absolut godast att koka först och sen glaza.

  8. Så tokgott det ser ut :-)

  9. Åh, min mamma brukar göra de där revbensspjällena, görgoda!

    Håller med dig, det du kommenterade på¨min sida, att tid tar det att hacka massa grönsaker. Så mycket är ju hur man prioriterar sin tid. Jag tycker att om man ska göra mat snabbt så gäller det att planera in i minsta detalj, vad man ska göra när osv...jag gillar att ugnsbaka mat, då finns det betydligt mer tid till att göra iordning såser och grönsaker!!

    Hoppas du har haft en bra dag!! /Emma

  10. Jag döööör! Fick dettapå en bjudning för 2 år sedan och kan inte glömma hur gott det var att sitta och gnaga...MMM =)

  11. Mums, kladdiga ribs är så galet gott!

  12. Anonym sa...

    SUPERGOTT!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.